Dag van de warmtepomp

De dag van de warmtepomp, een dag vol inspiratie!

Date

Temperatuurstijging, zomerse hoosbuien: het klimaat verandert. Daarom gaan we ‘van het aardgas af’, een onvermijdelijke ontwikkeling. Dat betekent het einde van de traditionele centrale verwarmingsketel. De cv-ketel maakt plaats voor de duurzame warmtepomp. Dat betekent nogal wat: als monteur heb je kennis en vaardigheden nodig om die warmtepompsystemen te kunnen installeren & inregelen en als bedrijf moet je voldoen aan een hoop wet- en regelgeving. Daarom organiseert Opleidingscentrum GO alweer de vierde editie van de ‘Dag van de warmtepomp’ op donderdag 23 september. 

Dag van de warmtepomp workshop Kees
Dag van de warmtepomp workshop Michel

Programma

Tijdens de Dag van de warmtepomp komen bezoekers alles te weten over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen en zijn er vele interessante sprekers aanwezig. Het programma wordt afgetrapt door hoogleraar, volksfilosoof en dagvoorzitter Bas Haring die in 2016 als meest duidelijke denker van Nederland benoemd is. Met zijn eigen ervaring in het vakgebied en zijn unieke blik neemt hij het publiek tijdens deze dag bij de hand. 

Daarna is het de beurt aan IBK. IBK heeft verschillende duurzame warmtepomp oplossingen die hun weg vinden binnen de utiliteit en industrie. Ertan Törün is Sales Manager bij IBK en zal vanuit praktijkvoorbeelden vertellen welke barrières er nog steeds zijn. Wat zijn de echte redenen als er wordt gekozen voor een warmtepomp? En wat zijn de mogelijkheden? Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit een speciaal project krijgt het publiek antwoord op deze vragen.

Het plenaire gedeelte wordt afgesloten door Coen Bertens. De voormalig Directeur Park van de Efteling vertelt over zijn ervaringen met het opstellen en implementeren van organisationele doelen. Hoe heeft hij ervoor gezorgd om de award voor meest klantvriendelijke organisatie 2019 uitgereikt te krijgen en hoe kan je dit in jouw organisatie toepassen? Met beproefde praktijkvoorbeelden neemt Coen je mee in de wonderlijke wereld van de Efteling en over de totstandkoming, implementatie en borging van de missie en visie van jouw bedrijf.
 

Workshops

Het programma van de Dag van de Warmtepomp bevat behalve lezingen ook een aantal praktische workshops. Onderwerpen daarvan zijn onder meer de veel gemaakte fouten bij het installeren, wet- & regelgeving en de ontwikkeling in het gebruik van natuurlijke koudemiddelen.

De top 10 meest gemaakte fouten bij het installeren en plaatsen van warmtepompen

Voor het plaatsen en installeren van warmtepompen zijn er veel regels. Waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je dat jij als bedrijf, installateur en ontwerper klaar bent voor de toekomst? In deze workshop kom je erachter hoe je het vooral niet moet doen en geeft Michel van Bronkhorst je praktische tips en voorbeelden bij het goed inregelen en plaatsen van warmtepompen.

Warmtepompen, een woud van regels!

Een warmtepompinstallatie moet veilig zijn, zowel voor de mensen die eraan werken, als voor de mensen die het gebruiken en de omwonenden. Daarom gelden er certificeringseisen voor een installatiebedrijf en haar personeel, ook moeten ze voldoen aan diverse wet - en regelgeving ten aanzien van energie- en milieuaspecten. Deze workshop gaat in op alle relevante wet- en regelgeving, zodat je door de bomen het bos weer kan zien.

Ontwikkelingen bij warmtepompen op natuurlijke koudemiddelen

Tijdens de workshop van Geert Doornbos (Post-hbo koudetechniek) komen twee warmtepomp-ontwikkelprojecten in de particuliere woningbouw waarbij propaan als koudemiddel is gekozen aan de orde. Waarom is er voor propaan gekozen? Wat zijn hier de voordelen van? Naast de koeltechnische aspecten worden ook de praktische aspecten besproken in deze interactieve workshop.

Vorige editie en aanmelden

De laatste editie van de Dag van de Warmtepomp in Ede trok meer dan 250 bezoekers. Dit jaar zullen er minder kaarten aanwezig zijn maar daarentegen is het event ook online te volgen. Meer informatie en tickets zijn hieronder verkrijgbaar. 

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: